Sticket Podcast

Informações:

Sinopsis

En podcast där musiker intervjuas om musiken.

Episodios

 • Sticket #8 Ola Bothzén

  25/05/2014 Duración: 51min

  Ola Bothzén är sedan fyra års ålder en alltjämt sökande batterist/slagverkare som hela tiden hittar nya instrument och tekniker att lära sig. Han föredrar oval takt och har spelat med Paul Simon och tillsammans med duon KOOP och BBC Big Band. Ola är aktuell med Velodrône med bl a Salem Al Fakir och vi får en förlyss på grymma låten Reva som släpps till hösten. I sommar turnérar han med Miriam Aïda Afrosamba Orchestra med Capoeiravärldsmästare på scenen!

 • Sticket #7 Maria Arnqvist

  09/05/2014 Duración: 54min

  Maria vill låsa upp folk med Grodsymfonin och fann jazzen i Burkina Faso. Hon har spelat med salig ökenbluesmaestro Ali Farka Touré men utan att träffa honom. Nu slutmixar hon Siri Karlssons nya skiva. Vi pratar om flow, Slade, Moondog, Solo Dja Kabaco, Jari Haapalainen och mycket annat pratar vi om i replokalen i Örnsberg, Stockholm.

 • Sticket #6 Leif Jordansson

  18/04/2014 Duración: 58min

  Målet: spela banjoukulele. Bli som George Formby! Men än har Leif inte nått dit. Istället blev det Tom Waits på svenska med Bad Liver tillsammans med Gerhard Hoberstorfer och med Tom Waits välsignelse framförde han The Black Rider på Dramaten. Obekymrat skapar Leif konstmusik, barnmusik och prisbelönt filmmusik. Han har samarbetat med många bland andra Nina Ramsby och Peter Le Marc. Leif gör musik för att han är musiker, och har en hel del att säga om det också!

 • Sticket #5 Svante Drake

  04/04/2014 Duración: 43min

  Lehman Brothers-kraschen, beat-box-beef i Västerås, Ulf Lundells mask i knäet.  Var gjorde Bobby McFerrin av Svantes skulptur? Svante är lika full av historier som han är av rytm. Grymt underhållande! Ber om ursäkt för det dåliga ljudet i Svantes mikrofon. Sorry.

 • Sticket #4 Christina Blom

  21/03/2014 Duración: 49min

  Christina Blom, sångerska i Agrimonia, basist i Contorture berättar om sin värsta tid i livet. När hon höll på att mista det. Om att bli rädd framför scen och på scenen. Hur man börjar growla medan man bilpendlar och USA-turnén full av incidenter. Välk!

 • Sticket #3 Magnus Johnson - Nervous Nellie

  06/03/2014 Duración: 51min

  Magnus pratar om att spela in på Abbas mixkonsol, om Daniel Johnston, om hård pianoskolning, om att äta av sina medmusikers musik. Om att hälla öl i tyskt mixerbord. Och vi har världspremiär: vi får en tjyvlyss på Nervous Nellies kommande singel Skeletons!

 • Sticket #2 Johan Rothstein

  21/02/2014 Duración: 48min

  Sticket #2! Johan Rothstein berättar om sin musikkarriär från Toms Tivoli och solo och om hans strävan efter perfektion. Om skivan som inte blev klar. Om tiden med Toms Tivoli, om Ebba Grön, Paul McCartney och punken på Lidingö. Han spelar en Eldkvarn-cover bara för oss! Lyssna och njut.

 • Sticket #1 Daniel Fagge Fagerström

  05/02/2014 Duración: 53min

  Sticket är en pod som görs av mig, Peder Olsson. Den handlar om  musikers erfarenheter av att skapa musik. I första avsnittet träffar jag Daniel Fagge Fagerström. Från skejtande i Småland började han att spela Nirvana-covers. I dag gör han spännande groovig elektronisk som Optic Nest vid sidan av bandet The Skull Defekts. Vi pratar om allt som skett däremellan. Bland annat.