Sinopsis

Breakit daily är en daglig podcast med fokus på framtidens affärer. Katarina Andersson och Breakits reportrar tar dig bakom kulisserna i det nya näringslivet och ger dig insikterna som gör dig till den smartaste personen vid kaffeautomaten hela veckan.

Episodios

 • Shop or Stop? - en podd om framtidens shopping. Del 6: Bring och Elgiganten

  Shop or Stop? - en podd om framtidens shopping. Del 6: Bring och Elgiganten

  18/06/2020 Duración: 22min

  Hur är egentligen läget i den svenska retail-branschen? Arbetar företagen för att bli mer klimatsmarta? Logistikföretaget Bring som vi gör podden tillsammans med, blir helt fossilfria på hemleveranser i Stockholm, Göteborg och Malmö redan i sommar. Men hur står det till i övriga branschen? Elgiganten satsar helhjärtat på att hjälpa kunder till mer klimatsmart shopping. Hör vd Niclas Ericsson berätta om hur medarbetarna krävde ett gediget hållbarhetsarbete. Tobias Åbonde, nordisk chef på Bring är ockå gäst i podden. Programledare: Carin Roeraade.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Shop or Stop? - om framtidens shopping. Del 5: Katarina Graffman

  Shop or Stop? - om framtidens shopping. Del 5: Katarina Graffman

  11/06/2020 Duración: 19min

  Vems ansvar är vår ohållbara konsumtionskultur? Ligger allt på företagens axlar eller är det konsumenterna som bär ansvaret? Regeringen? Det funderar vi, Breakit och logistikföretaget Bring på, i detta avsnitt av Shop or Stop? - en podd om framtidens shopping. Katarina Graffman är expert på konsumtionskultur och vet hur vi människor beter oss. I det här avsnittet berättar hon vad som verkligen skulle krävas för att vi ska börja konsumera klimatsmart. Shop or Stop är en podd som Breakit gör i samarbete med logistikföretaget Bring.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Shop or Stop? - om framtidens shopping. Del 4: August Bringéus

  Shop or Stop? - om framtidens shopping. Del 4: August Bringéus

  04/06/2020 Duración: 18min

  Shop or Stop? är ett poddsamarbete mellan Breakit och logistikföretaget Bring. August Bard- Bringéus, grundare till modeföretaget Asket är veckans gäst. Han byggde ett tvärtom-företag. Istället för att locka kunder att köpa nya plagg, vill han att dom köper färre. Men funkar det - och vill folk verkligen krympa sin garderob?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • E-handeln slår i taket: Gubbarna stormar in

  E-handeln slår i taket: "Gubbarna stormar in"

  28/05/2020 Duración: 25min

  Intresset för att shoppa på nätet ökar dramatiskt i Coronakrisens spår. En alldeles färsk undersökning visar att e-handeln ökat med hela 44 procent under april månad. Hur ändrar det här spelreglerna för branschen på sikt? Caroline Englund berättar mer. Footway slukar Caliroots. Stefan Lundell spanar snart om spelet bakom kulisserna i storaffären.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Shop or Stop - om framtidens shopping. Del 3: Brita Helleberg

  Shop or Stop - om framtidens shopping. Del 3: Brita Helleberg

  28/05/2020 Duración: 16min

  Vad händer egentligen i hjärnan när vi shoppar? Breakit och logistikföretaget Bring tar reda på det i veckans avsnitt av Shop or Stop? Brita Helleberg, psykolog på Psykologfabriken, vet hur vi människor funkar. Hon vet till exempel att vi tror att vi är rationella när vi egentligen bara går på känslor. Hon vet också att shoppingskam inte funkar och att vi älskar att vara som alla andra.   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kackerlackor i mediebranschen och musiker i hotellrum

  Kackerlackor i mediebranschen och musiker i hotellrum

  21/05/2020 Duración: 20min

  Först tidningsdöden – sedan corona. Kan mediehusen dra nytta av sin av sin krisvana och klara sig bättre än andra branscher genom pandemin? Breakits vd Camilla Björkman spanar i podden. Hur klarar sig livebranschen efter ett år utan musikevenemang? Breakits eventchef Olivia Lindström berättar mer om det.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Shop or Stop? - om framtidens shopping. Del 2: Nicklas Storåkers

  Shop or Stop? - om framtidens shopping. Del 2: Nicklas Storåkers

  21/05/2020 Duración: 16min

  Corona-krisen kraschade ner över hela världen under våren 2020. Det påverkade snabbt hela samhället. Även vårt sätt att konsumera på. Plötsligt kunde vi inte längre gå och handla i butiker som vanligt. I början bunkrades det friskt. Toalettpapper flög ut ur butikerna och pastahyllorna ekade tomma. Stora grupper av befolkningen sattes i hem-karantän och kunde inte längre handla på samma sätt som de brukade. Att få någonting levererat hem, är det en nya normala? Och har Corona-krisen inneburit att hållbarhet hamnat i skymundan?Det ska vi snacka med Nicklas Storåkers om i det här avsnittet av Shop or Stop?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kontorsdöden post Corona och nya avslöjanden om Amazon

  Kontorsdöden post Corona och nya avslöjanden om Amazon

  14/05/2020 Duración: 20min

  Jakten på ledtrådar om e-handelsjätten Amazons etablering i Sverige fortsätter. Tobias Blixt och Caroline Englund avslöjar nya spännande detaljer. I somras pratade alla om skärmhjärna och i julas blev mobillådan årets julklapp. Sen kom corona och förändrade allt. Nu lever vi våra liv online. Johanna Ekström har grottat ner sig i arbetslivet och framtidens kontor. Behövs det ens?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Shop or Stop? - om framtidens shopping. Del 1: Ebba von Sydow

  Shop or Stop? - om framtidens shopping. Del 1: Ebba von Sydow

  14/05/2020 Duración: 20min

  Breakit presenterar en ny podd-serie i sex avsnitt. “Shop or Stop?” är en podcast om framtidens shopping. Vii gör den tillsammans med logistikföretaget Bring, som bestämt sig för att vara helt fossilfria 2025. Breakits Carin Roeraade reder tillsammans med spännande gäster ut varför vi shoppar som vi gör och hur vi kan shoppa på ett mer klimatsmart sätt.I vårt första avsnitt är tv-stjärnan, poddaren och bloggaren Ebba von Sydow gäst. Hon har stenkoll på hur svenskar shoppar och vet hur man kan shoppa smartare och grönare.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Avslöjar: Östermalmaren som lurade världen på miljarder

  Avslöjar: Östermalmaren som lurade världen på miljarder

  07/05/2020 Duración: 19min

  Bedragarna bakom den påhittade kryptovalutan Onecoin har lurat till sig över 40 miljarder kronor och på toppen av bluffen står en svensk kille från Östermalm. Johanna Ekström har följt hans spår och i den här podden berättar hon hur hon blev besatt av brottet som kan vara det största bedrägeriet genom tiderna som en svensk ligger bakom.   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • E-handlare i pyjamas och youtubers utan pengar

  E-handlare i pyjamas och youtubers utan pengar

  30/04/2020 Duración: 21min

  När vi avråds från att gå ut handlar vi mer på nätet. Men för alla e-handlare betyder inte isolering guld och gröna skogar. Caroline Englund spanar om hur det går för den digitala modebranschen nu när alla sitter hemma i pyjamas. Vid nyår ändrades reglerna för marknadsföring mot barn på Youtube. Tobias Blixt har pratat med kreatörerna som nu måste tänka om helt.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Finns ett liv efter Corona och klarar sig Klarna i krisiga USA?

  Finns ett liv efter Corona och klarar sig Klarna i krisiga USA?

  23/04/2020 Duración: 29min

  Drömmer du om ett liv efter Corona? Hör Breakits Camilla Björkman om hur en vd planerar för framtiden mitt i krisen. Hon har läst en sprillans ny rapport, som redogör för fyra möjliga framtidsversioner för näringslivet, post Covid-19. Varför shoppar amerikaner så mycket på krita? Och hur påverkar det Klarna som vill göra avtryck i USA? Olle Aronsson reder ut  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Stjärnspäckad Youtube-utmanare och rekonstruktion explained

  Stjärnspäckad Youtube-utmanare och rekonstruktion explained

  16/04/2020 Duración: 17min

  Rekonstruktion är ett begrepp som vi hör om allt oftare i Corona-krisens spår. Rekonstruktionerna har ökat lavinartat i mars. Men hur vet en entreprenör när det är dags att ansöka om rekonstruktion - och när är det för sent?Dessutom om Youtube-utmanaren Quibi - film på miniskärm. Kommer den nya videotjänsten som backas av stora stjärnor att lyckas?   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Risk för kompetensutvisningar och så funkar liveshopping

  Risk för kompetensutvisningar och så funkar liveshopping

  09/04/2020 Duración: 17min

  Coronakrisen kan slå hårt mot alla techbolag som har rekryterat anställda från andra länder. Medarbetare som varslas riskerar utvisning och små misstag kan bli ödesdigra om reglerna inte följs. Towe Boström berättar mer. Coronakrisen skapar en rusning efter digital liveshopping. Men vad är det egentligen, hur fungerar det och vem tjänar på det? Johanna Ekström ger svar.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Krispaket öppnar för fusk och Karma vill rädda restauranger

  Krispaket öppnar för fusk och Karma vill rädda restauranger

  03/04/2020 Duración: 19min

  Voichefen Fredrik Hjelm rasar mot regeringen. Är han en av de 1000-tals entreprenörer som kan hamna i kläm på grund av oklara regler kring korttidspermitterng?Maträddarappen Karma svänger om sin affärsmodell – nu ska även restaurangerna räddas.   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Corona-tips från Kina och fotbollsappen som inte ger upp

  Corona-tips från Kina och fotbollsappen som inte ger upp

  27/03/2020 Duración: 25min

  Svenska fotbollsappen Forza football förlorade i stort sett alla intäkter när Covid-19 slog till. Hör grundaren Patrik Arnesson som tror han hittat sin lösning. Dessutom: Tom Xiong från podden Digitala Draken berättar vad vi kan lära oss av Kinas entreprenörer. Retailbranschen mötte en enorm utmaning under Corona-krisen. Men idérika entreprenörer lyckades hålla huvudet över vattenytan tills allt var över.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Corona och krisvecka två: Bolagen måste agera schysst

  Corona och krisvecka två: "Bolagen måste agera schysst"

  20/03/2020 Duración: 24min

  Coronakrisen djupnar och Stefan Lundell tvättade händerna, drog på sig handskar och besökte några tunga entreprenörer.Breakits vd Camilla Björkman tvingas skära ner - och är besviken på kunder som backar ur."Alla har ett ansvar att agera schysst", säger hon.Nu gäller det för Breakit att snabbt hitta lösningar, och Björkman berättar också om idéer som håller henne vaken om natten. Coronakrisen får såklart enorma konsekvenser för alla företag som inte kan fortsätta sina verksamheter som vanligt.Petter Stordalens hotellkedja Nordic Choice varslar 7500 personer eftersom få bokar hotellrum i Cornans spår. Fotbollsappen Forza Footballs grundare Patrik Arnesson berättar för Breakit att han och hans anställda just nu jobbar febrilt med att hitta en helt ny affärsidé. Världens fotbollsligor, som i vanliga fall kan följas genom appen, just nu är inställda.I kristider är det också tydligt att företagens bästa sidor kommer fram. På Ikea i Kållered hittades 50 000 munskydd på lagret. Allihop sänktes genast till

 • Corona-kris: Bolagen som vinner och Björkmans råd i panik-tider

  Corona-kris: Bolagen som vinner och Björkmans råd i panik-tider

  13/03/2020 Duración: 20min

  Den här veckan pratar alla om coronaviruset som sprider sig över världen och klassas som en pandemi. Sveriges regering stoppar stora sammankomster, i Danmark stängs alla skolor och USA:s president Donald Trump stoppar alla flygresor från Europa.Samtidigt faller börsen som en sten och många företag går på knäna. Men hur går det för det nya näringslivet, det som Breakit bevakar? Caroline Englund berättar att nätapoteken rapporterar rekordförsäljning och om matjättar som ser en rejäl skjuts uppåt för online-beställningar. Dessutom gick en storaffär igenom i veckan, kanske tack vare krisen.Och så hör du Breakits vd Camilla Björkman om corona-paniken. Hur rattar man ett företag om medarbetare oroar sig för smitta? Och vad händer med Breakits planerade event om ingen vågar boka biljetter?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • IT-bubblan, D-Congress och VR i Globen

  IT-bubblan, D-Congress och VR i Globen

  06/03/2020 Duración: 27min

  I dag är det 20 år sedan it-bubblan sprack. Eller sprack den egentligen? Stefan Lundell som var ung och grön reporter under IT-boomen berättar vad som hände - och han har också pratat med den mest hemliga grundaren bakom hypade IT-booms-bolaget Boo.com, som sjönk som en sten när det visade sig att det tog tre timmar att inhandla ett par byxor på sajten, Johanna Ekström har testat att komma över sina rädslor med hjälp av VR. Hon har stått på Globens scen och talat till massorna - bakom VR-glasögon alltså. Men många menar att VR är en död teknik. Hur är det med det egentligen? Breakits expert Inna Matsaniouk reder ut. Dessutom blir det en rapport från den stora e-handelsmässan D-Congress i Göteborg.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Apple-mysteriet och sminkbolagen som krisar

  Apple-mysteriet och sminkbolagen som krisar

  28/02/2020 Duración: 19min

  Den klassiska sminkkedjan Make-up store gick som tåget för 15 år sedan. Men nu är bolaget i kris. Varför tappade dom greppet?Och så har Tobias Blixt varit ute i verkligheten. Under cover har han besökt den krisdrabbade kedjan Digital inns butiker. Han undrar varför butikerna är barskrapade på Appleprodukter. Ett mysterium.   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

página 1 de 17

Informações: