Sinopsis

Bokprogram där en barnjury utser årets bästa bok för 9-12-åringar.Ansvarig utgivare: Hanna Toll

Episodios

 • Barnradions bokpris 2019: Dags för final!

  Barnradions bokpris 2019: Dags för final!

  03/11/2019 Duración: 32min

  I säsongens avslutande avsnitt av Barnradions bokpris, kommer barnjuryn diskutera de nominerade böckerna en sista gång innan det är dags att rösta!

 • Bok 5: F som i sämst av Cilla Jackert

  Bok 5: F som i sämst av Cilla Jackert

  01/11/2019 Duración: 12min

  I "F som i sämst" möter du Jonna som är tolv år - och sämst på riktigt. Boken handlar om prestationskrav, om att vara sämst och om att vara bäst, och att det ena inte alltid är mycket bättre eller sämre än det andra. En jury av unga läsare med Manuel Cubas som programledare utser den bästa boken 2019. Barnradions bokpris är ett samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

 • Bok 4: Till Vial - 8400 dagar kvar av Henrik Ståhl

  Bok 4: Till Vial - 8400 dagar kvar av Henrik Ståhl

  31/10/2019 Duración: 12min

  När världen är på väg att kollapsa måste mänskligheten försöka emigrera med den enorma rymdarken Otösan till exoplaneten Vial. Syskonen Gladys och Keaton lever ensamma under sex år i rymden. Men allt ställs på sin spets då rymdskeppet en dag indikerar att det finns ytterligare en varelse ombord. Till Vial - 8400 dagar kvar  handlar om att behöva fly från sin planet för att överleva. En jury av unga läsare med Manuel Cubas som programledare utser den bästa boken 2019. Barnradions bokpris är ett samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

 • Bok 3: Ett annat jag - Projekt Gemini av Carin Gerhardsen amp Petter Lidbeck

  Bok 3: Ett annat jag - Projekt Gemini av Carin Gerhardsen & Petter Lidbeck

  30/10/2019 Duración: 12min

  "Ett annat jag" handlar om en känslokall vetenskapsman, en yrkesmördare som åker runt i världen och mördar barn, samt om två trettonåringar på flykt. Boken är en actionfylld thriller om jakten på den perfekta människan. En jury av unga läsare med Manuel Cubas som programledare utser den bästa boken 2019. Barnradions bokpris är ett samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

 • Bok 2: Vittran av Annalena Hedman

  Bok 2: Vittran av Annalena Hedman

  29/10/2019 Duración: 12min

  När Hannes och Emil går ut i skogen, möts de av en överraskning. Där, i en glänta, springer de på Herman Manieri, Sveriges mest kända fotbollsspelare genom tiderna! Varför bor han där, i skogen? Snart blir hela byn engagerad i Hermans hemlighet. Vittran är en bok om att göra världen besviken, och om vänskap mellan vuxna och barn. En jury av unga läsare med Manuel Cubas som programledare utser den bästa boken 2019. Barnradions bokpris är ett samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

 • Bok 1: Tusen stjärnors ö av Emma Karinsdotter

  Bok 1: Tusen stjärnors ö av Emma Karinsdotter

  28/10/2019 Duración: 12min

  Tigris och hennes pappa har levt ensamma i nästan alla år eftersom Tigris mamma dog i en bilolycka. När Tigris och hennes pappa flyttar till en ny lägenhet för att börja om med livet, upptäcker Tigris en magisk låda. Hon kryper in i den och somnar och vaknar upp i en helt annan värld: Tusen stjärnors ö liknar inget hon sett förut! Tusen stjärnors ö är en bok som handlar om sorg, hemligheter och äventyr. En jury av unga läsare med Manuel Cubas som programledare utser den bästa boken 2019. Barnradions bokpris skapas i samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

 • Final i Barnradions bokpris

  Final i Barnradions bokpris

  04/11/2018 Duración: 22min

  Det är nu det händer! Barnjuryn diskuterar de nominerade böckerna en sista gång innan det är dags att rösta. Vem blir vinnaren av Barnradions Bokpris 2018? Fem böcker är nominerade. Nu ska juryn välja vilken som blir årets vinnare! Barnradions bokpris skapas i samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

 • Bok 5: Risulven av Nina Ivarsson

  Bok 5: Risulven av Nina Ivarsson

  02/11/2018 Duración: 12min

  En jury av unga läsare med Manuel Cubas som programledare utser den bästa boken 2018. Juryn diskuterar Risulven av Nina Ivarsson, en bok om utanförskap, om att bli sviken och att våga lita på andra. Om boken: Tolvårige Pär lever med en mamma som missbrukar, han blir mobbad i skolan och är väldigt ensam. En dag dyker Risulven upp och förändrar hans liv, han får en vän. Men grupptryck från andra skapar ett maktspel mellan Pär och Risulven om vem som ska få vara med.  Barnradions bokpris skapas i samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

 • Bok 4: Ella och Youtube-paniken av Linda Skugge

  Bok 4: Ella och Youtube-paniken av Linda Skugge

  01/11/2018 Duración: 12min

  En jury av unga läsare utser den bästa boken 2018. I fjärde avsnittet diskuteras boken Ella och Youtube-paniken av Linda Skugge, en bok om vänskap, kändisskap och att våga gå sin egen väg. Om boken: Ella har en Youtube-kanal, hon har några följare men vill ha fler. Vad får mer likes och mer prenumeranter? Hon kommer på idén att använda en guldfisk, som hon döper till Justin Case. Det gör att Ella blir mer och mer känd på Youtube. Men när kändisskap förändrar Ellas liv påverkas allt annat i det också.  Barnradions bokpris skapas i samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

 • Bok 3: Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting

  Bok 3: Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting

  31/10/2018 Duración: 12min

  En jury av unga läsare med Manuel Cubas som programledare utser den bästa boken 2018. I tredje avsnittet diskuteras boken Vi kommer snart hem igen, en serieroman om Förintelsen. Om boken: En serieroman med sex olika dokumentära vittnesmål från förintelsen: Tobias, Livia, Selma, Susanna, Emerich och Elisabeth. I sex olika berättelser följer vi deras liv och hur dom överlevde nazismen och förintelsen. Om hur deras liv plötsligt förändrades, för vissa av dem långsamt och för andra snabbt. All glädje i livet byttes ut till skräck och kamp för att överleva. Barnradions bokpris skapas i samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

 • Bok 2: Pojken i paddan och jag av Jonatan Järvi

  Bok 2: Pojken i paddan och jag av Jonatan Järvi

  30/10/2018 Duración: 12min

  En jury av unga läsare med Manuel Cubas som programledare utser den bästa boken 2018. I andra avsnittet diskuteras boken Pojken i paddan och jag av Jonatan Järvi, en bok om mobbning och skam. Om boken: Valle blir mobbad i skolan. Han har blåmärken efter att ha blivit slagen, som han döljer. Han vill inte att mamma och pappa ska se. Ingen får veta. En dag händer det något: det blixtrar till i Valles Ipad och ett pojkansikte dyker upp. Det är Bruno, pojken i paddan, som blir Valles räddning.  Barnradions bokpris skapas i samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

 • Bok 1: Comedy Queen av Jenny Jägerfeld

  Bok 1: Comedy Queen av Jenny Jägerfeld

  29/10/2018 Duración: 12min

  En jury av unga läsare med Manuel Cubas som programledare utser den bästa boken 2018. I första avsnittet diskuteras boken Comedy Queen av Jenny Jägerfeld, en bok om saknad, vänskap och sorg. Om boken: Sasha är 12 år och hennes mamma har precis tagit livet av sig. För att klara av vardagen och sorgen har Sasha gjort en lista, en lista på saker som ska göra att hon inte ska bli som sin mamma. Hon ska aldrig vara ledsen, hon ska bli Comedy Queen.  Barnradions bokpris skapas i samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

 • Smakprov: Barnradions bokpris 2018

  Smakprov: Barnradions bokpris 2018

  25/10/2018 Duración: 43s

  Snart är det dags! Årets barnjury ska utse vinnaren av Barnradions bokpris bland fem nyutgivna böcker för 9-12-åringar. Hör vad de tycker om uppdraget!

 • Program 6: Final 2017

  Program 6: Final 2017

  05/11/2017 Duración: 33min

  Det är nu det avgörs! Barnjuryn diskuterar de nominerade böckerna en sista gång innan det är dags att rösta. Vem blir vinnaren av Barnradions Bokpris 2017?

 • Bok 5: Det vita huset

  Bok 5: Det vita huset

  03/11/2017 Duración: 11min

  En jury av unga läsare utser den bästa boken 2017. I det femte avsnittet diskuterar juryn Det vita huset av Petter Lidbeck, en thriller om rasism, klass och grupptryck. Om boken: Anna och Hellman lurar Yussef att gå hem till Anna och hämta hennes plånbok. Men det är inte Annas hus och Yussef blir anklagad för att ha gjort inbrott. Hellman försvinner plötsligt efter inbrottet. Var är Hellman? Yussef inser snart att hans liv är i fara.

 • Bok 4: Bille du är bäst

  Bok 4: Bille du är bäst

  02/11/2017 Duración: 11min

  En jury av unga läsare utser den bästa boken 2017. I fjärde avsnittet diskuteras boken Bille du är bäst av Sara Kadefors, en bok om relationer, vänskap och att försöka räcka till. Om boken: Billie är väldigt omtyckt i skolan men när hon blir vald till kamratstödjare blir ansvaret för stort. Alla vill bli sedda och Billie vill finnas där för alla. Men kan du verkligen hjälpa precis alla? En roman om relationer, vänskap och att försöka räcka till.

 • Bok 3: Ylvania

  Bok 3: Ylvania

  01/11/2017 Duración: 11min

  En jury av unga läsare utser den bästa boken 2017. I tredje avsnittet diskuteras boken Ylvania av Ylva Hällen, med illustrationer av Marcus Gunnar Pettersson. En fantasyroman om utanförskap, vänskapens betydelse och kraft. Om boken: Alba bor i Göteborg hos en fosterfamilj där hon inte trivs. En dag kommer en budbärare från en annan värld, landet Ylvania där Alba en gång föddes. Dit ska hon nu återvända för att rädda Ylvania från den onda master och hans monsterarmé med hjälp av tre andra barn och sina nyfunna magiska krafter.

 • Bok 2: Springkällan

  Bok 2: Springkällan

  31/10/2017 Duración: 11min

  En jury av unga läsare utser den bästa boken 2017. I andra avsnittet diskuteras boken Springkällan av Johan Eriksson, en roman om att förlora allt och orka fortsätta. Om boken: När Elias kommer till flyktinglägret Springkällan har bestämt sig, allt är meningslöst. Kommer han att få träffa sina bröder och pappa igen? Fotbollen kommer emellan Elias och döden. Tillsammans med sina nya vänner ska Elias dribbla sig ut mot friheten, dom ska tillsammans vinna matchen över murarna.

 • Bok 1: Det Magiska hjärtat

  Bok 1: Det Magiska hjärtat

  30/10/2017 Duración: 11min

  En jury av unga läsare utser den bästa boken 2017. I första avsnittet diskuteras boken Det magiska hjärtat av Kristina Ohlsson, en roman om rädslor, vänskap och döden. Om boken: Robertas bästa vän Charlotte är svårt sjuk, hon behöver ett nytt hjärta. Tillsammans med kompisen Eric gör hon allt för att rädda Charlotte. Kan den magiska jordgloben Roberta hittar på en aktion rädda Charlotte? Ska dom hinna innan det är försent?

 • Del 6: Vinnarprogrammet 2016!

  Del 6: Vinnarprogrammet 2016!

  06/11/2016 Duración: 15min

  Nu ska det avgöras! Vem vinner Barnradions Bokpris 2016? Barnen diskuterar de nominerade böckerna en sista gång innan de röstar om vilken bok som ska tilldelas årets pris. Sveriges Radio och UR. När vinnaren är utsedd ringer juryn upp den utvalda författaren och meddelar den glada nyheten.Barnjuryn samtalar bland annat om man måste tro på spöken för att fantasy ska bli trovärdigt, vad realistiskt betyder och vilken bok som hade det viktigaste ämnet.Vi får även svar på frågorna om vad pristagaren ska göra för pengarna och vad som är viktigast, prissumman eller äran.Programledare: Manuel Cubas.

página 1 de 3

Informações: