Sinopsis

Pilvivallankumous-podcast kertoo kaiken, mitä pilvipalveluista tulee tietää. Nordcloudin maajohtaja Anssi Pakkanen johdattelee podcast-sarjassa jaksoittain vaihtuvan vieraan keskustelemaan pilvipalveluiden trendeistä, digitalisaatiosta ja eri toimialojen muutoksesta. Mukana muun muassa Saku Tuominen, Arhi Kivilahti ja Tommi Tuovila - tule sinäkin!

Episodios

 • Azure Radio EP 0 - Test 101

  Azure Radio EP 0 - Test 101

  31/01/2018 Duración: 56s

  Azure Radio EP 0 - Test 101

 • Jakso 10: Kaupan alan murros / Arhi Kivilahti, Ruokakesko

  Jakso 10: Kaupan alan murros / Arhi Kivilahti, Ruokakesko

  24/04/2017 Duración: 29min

  Anssin vieraana 10. jaksossa on verkkokaupan historiasta tohtoriksi väitellyt, entinen Oxfordin tutkija, nykyinen Ruokakeskon kehitysjohtaja, Arhi Kivilahti. Digitalisaatio näkyy joka puolella, mutta Arhi on erityisen kiinnostunut yrityksistä, jotka selviävät ja vahvistuvat hypekäyristä ja toimialan surmanluukuista huolimatta. Mistä toisten yritysten innovointi ja lisäarvon tuottaminen kumpuaa, kun toisilla pienikin muutos johtaa turmioon? Miltä kaupan tulevaisuus näyttää - mikä muuttuu ja mikä ei? Virheiden tekeminen muutoksessa kuuluu asiaan, mutta vauhtisokeutta on syytä varoa. Arhin mukaan myös historiasta voi oppia paljon.

 • Jakso 9: Julkisen pilven ostaminen / Ilja Summala, Nordcloud

  Jakso 9: Julkisen pilven ostaminen / Ilja Summala, Nordcloud

  18/04/2017 Duración: 17min

  Julkisten pilvipalveluiden rokkitähti, Nordcloud Group CTO Ilja Summala keskustelee Anssin kanssa julkisen pilven ostamisesta hyötyineen ja haittoineen. Ilja tunnetaan pilvitekijöiden keskuudessa kokeneena mestarina ja hän pystyy hyvillä mielin kertomaan, miten pilveistys toteutetaan oikein ja kunnolla alusta asti. Nyt digitaalisen transformaation keskellä tilanne on se, että kaikki bisnes on softabisnestä. Kysymys kuuluu: miten tavallinen yritys voi kilpailla internetjättien kanssa? Julkinen pilvi yksi kriittisimmistä työkaluista tässä. Mitkä muut trendit vievät pilveistystä eteenpäin?

 • Jakso 8: Digitalisaation case-esimerkkejä kentältä / Matti Antila, Microsoft

  Jakso 8: Digitalisaation case-esimerkkejä kentältä / Matti Antila, Microsoft

  10/04/2017 Duración: 16min

  Microsoftin kumppaniliiketoiminnasta vastaava Matti Antila kertoo, mitä kentällä ja ekosysteemin parissa tapahtuu. Antila avaa esimerkkejä rahoitus- ja vakuutustoimialoilta. Kyseiset toimialat saattoivat herätä digitalisaatioon häntäjoukoissa, mutta puskevat nyt etunenässä mielenkiintoisten innovaatioiden kautta. Miltä kuulostaisi esimerkiksi vertaislaina?

 • Jakso 7: Millaiset mallit digitalisoivat terveydenhuoltoalan? / Kalle Alppi, Mehiläinen

  Jakso 7: Millaiset mallit digitalisoivat terveydenhuoltoalan? / Kalle Alppi, Mehiläinen

  03/04/2017 Duración: 21min

  Pilvivallankumousten konkari, TiVin vuoden 2015 CIO Kalle Alppi kertoo muutoksen jotamisesta ja siitä, miltä terveydenhuoltoalan tulevaisuus näyttää pilvipalveluiden ja digitalisaation näkökulmasta. Kalle kertoo, kuinka yritysasiakas ja yksityisasiakas menevät tänäpäivänä sekaisin — esimerkiksi digitalisation ei ole ole vain kuluttajabisneksen murhe. Digitalisaatiossa piilee valtavia mahdollisuus niin yrittäjäbisnekselle, kuin kunnankin terveydenhuoltopalveluille. Loppukäyttäjän näkökulmasta valmiudet uusiin käytäntöihin ovat jo edenneet organisaatioiden ohi. Hyvää tässä on loppukäyttäjien halukkuus digitaalisten palveluiden käyttöön. Toimijoiden aktiivisuutta ja yhteistyötä sen sijaan kaivataan yhä enemmän.

 • Jakso 6: Tulevaisuuden pilvipalvelut / Antti Alila, Microsoft

  Jakso 6: Tulevaisuuden pilvipalvelut / Antti Alila, Microsoft

  28/03/2017 Duración: 11min

  Antti Alila rakentaa pilvilinnoja niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Antti ja Anssi juttelevat 6. jaksossa siitä, miltä pilvipalvelujen käyttö näyttää tutkimustulosten valossa nyt ja tulevaisuudessa. Kannattaako uusiin palveluihin siirtyä laitteet vai palvelut edellä ja miten Suomi voisi kehittää uusia digitaalisia palveluita?

 • Jakso 5: Born in the Cloud / Vesa Tiihonen, Nordcloud

  Jakso 5: Born in the Cloud / Vesa Tiihonen, Nordcloud

  21/03/2017 Duración: 18min

  Nordcloud on ilmoittanut visiokseen olevansa Euroopan johtava jatkuvien palvelujen tuottaja julkisissa pilvipalveluissa. Miten ihmeessä tällainen kasvutavoite saavutetaan ja mitä osaamista ja resursseja asiakkailta vaaditaan, jotta julkipilveen siirtyminen on mahdollista? Anssin kanssa aiheesta keskustelee Vesa Tiihonen Nordcloudilta.

 • Jakso 4: Vakuutusalan tulevaisuus / Julius Manni, IF

  Jakso 4: Vakuutusalan tulevaisuus / Julius Manni, IF

  10/03/2017 Duración: 15min

  Anssin vieraana on vakuutusyhtiö IF:n uusista liiketoiminnoista vastaava Julius Manni. Manni kertoo toimialan olevan erittäin hedelmällinen alusta digitalisaatiolle, mutta mitä muutoksen johtaminen vaatii? Millainen vaikutus uusilla alan Startupyrityksillä on isoihin toimijoihin ja miltä näyttää alan tulevisuus 5-10 vuoden päästä. Kuuntele vastaukset jaksosta.

 • Jakso 3: Mikä ihmeen DevOPS? / Pasi Katajainen, Nordcloud

  Jakso 3: Mikä ihmeen DevOPS? / Pasi Katajainen, Nordcloud

  01/03/2017 Duración: 17min

  Nordcloudin CTO Pasi Katajainen tuntee erittäin hyvin sekä pilven että puuterin. Jaksossa Pasi ottaa kantaa siihen, mitkä ovat vuoden 2017 suurimmat trendit pilveistyksessä. Mitä multicloud tai hybridi aspekti mahdollistavat ja kuinka kokonaisratkaisua kannattaa lähteä suunnittelemaan – ja kannattaako kaikkea edes pilveistää? Jaksossa sivuutetaan myös Pasin toista intohimoa, puuterilumesta ja vuoristosta nauttimista.

 • Jakso 2: Koulutuksen muutos / Saku Tuominen, HundrED

  Jakso 2: Koulutuksen muutos / Saku Tuominen, HundrED

  23/02/2017 Duración: 19min

  Podcast jaksossa keskitytään koulutuksen muutokseen, kun Anssi saa vieraakseen Saku Tuomisen. Miten digitalisaatioon ollaan valmistauduttu ja kuinka satavuotias Suomi pärjää tässä kilpailussa tulevaisuudessa? Saku Tuominen on tunnettu lukuisista kirjoistaan, lähes sadan tv-sarjan formaatista, sekä viimeisimmin koulutusvientiin keskittyvästä HundrED-hankkeestaan. Kuuntele podcastista Sakun tulevaisuuden visioista.

Informações: