Hårdrockpodcast

Informações:

Sinopsis

Hårdrock är en nystartad podradio med Niklas "Nikko" Gustafsson och Daniel "Kaptenen" Eriksson vid rodret. En podradio av och för hårdrockare!

Episodios

 • Avsnitt #21 - Svensk Hårdrock

  12/06/2015 Duración: 46min

  " Avsnitt #21 - (Farväl!) Sista avsnittet Hårdrock podcast har funnits i ynka 15 månader, men vi har redan hunnit till slutet av vägen. Ett äventyr har kommit till sin ände. Hårdrock podcast vill säga tack till alla som hjälpt och stöttat under dessa fantastiskt roliga 15 månader, där vi hann med en handfull intervjuer. Vi hade gästpratare och tog oss igenom många intressanta och roliga ämnen. Vi fick även kontakt med så många trevliga och duktiga människor tillika musiker, journalister, fotografer och andra eldsjälar som brinner för vad de gör i hårdrockens tecken. Vi är stolta över vad vi åstadkom i och med denna hårdrockspodcast. Vi var och är - än i denna dag - bland de absolut första och största inom denna genre av podcasts. Vi hade 500-700 lyssnare varje avsnitt och det är vi otroligt stolta över. Vi är stolta över att få ha haft just ER som lyssnare vid varje avsnittssläpp. Dock blev det inte alls som vi tänkt oss. Vi startade upp Facebooksida, Twitterkonto och blogg, i hop

 • Avsnitt #20 Trummisar och Zoanthropic

  07/05/2015 Duración: 01h20min

  Nu firar vi på podcasten "Hårdrock" 20 avsnitt och det gör vi med en intervju med det purfärska Östhammarsbandet Zoanthropic. Som vanligt surrar vi även kring de hetaste nyheterna och såklart de bästa albumsläppen under Maj månad. Huvudspåret i avsnitt #20 är trummisar. Trummisar vi gillar framför andra, som vi avundas och avgudar (eller som Nikko - bara nämner de han känner till, hehe). Mycket nöje!

 • Avsnitt #19 - 2014 års bortgångna hjältar

  05/04/2015 Duración: 43min

  I avsnitt #19 pratar vi, som alltid, kring de hetaste nyheterna i hårdrocksvärlden. Vi tar även upp de mest spännande plattorna som släpps under April och så slår vi ett slag för en organisation och ett nybildat och purfärskt southern metal-/sludge-band, som snart kommer infinna sig på en scen nära dig. Huvudämnet i detta avsnitt är fallna hjältar. Pionjärer, musiker och tillika människor, som satte just sitt unika avtryck inom hårdrocken innan deras (mer ofta än sällan) för tidiga död.

 • Avsnitt #18 Kvinnliga Rockband/Frontare

  17/03/2015 Duración: 47min

  8:e Mars var det internationella kvinnodagen, vilket vi vill uppmärksamma genom att prata om kvinnliga frontare, "tjejband", samt för- och nackdelar med att vara kvinna inom den ständigt föränderliga (på gott och ont) musikbranschen. Vi diskuterar kring frågor som Nikko ställde till er lyssnare och skäller dessutom just på er lyssnare. Varför? Klicka in er och lyssna. Vi snackar också SJÄLVKLART om månadens bästa och mest intressanta skivsläpp, vi drar igenom nyhetssvepet och självklart slår vi ett slag för våra favoriter inom hårdrockens underbara värld. Avsnitt 18 är här, and is yours for the listening. Horns high!

 • Avsnitt #17 Covers

  27/02/2015 Duración: 36min

  "I det sjuttonde avsnittet av Hårdrock, snackar vi vitt och brett om covers som släppts under åren inom rocken. Det blir allt ifrån Status Quo till Machine Head. Vi snackar covers, som gjorts covers på och covers, som mer eller mindre är riktigt, riktigt dåliga. Det blir topplistor från både Nikko och Kaptenen, honorable mentions och en riktigt genomtänkt lista ifrån Nikko, som genomfört ett riktigt bra arbete med sin best of the covers-lista. Mycket nöje!"

 • Avsnitt #16 - Rockers Gone Wild

  06/02/2015 Duración: 46min

  "Avsnitt #16 - Rockers Gone Wild I det sextonde avsnittet av Hårdrock snackar vi, som vanligt, om de mest intressanta skivsläppen och nyheter som hänt senaste veckorna inom rockens värld. För att vara en så kort månad som Februari är, blir det en riktigt välfylld skivsläppsmånad med en hel drös plattor som släpps av riktigt stora och mindre kända band. Huvudämnet vi snackar detta avsnitt är om när det brister/har brustit för välkända artister och band under årens gång. Allt från Axl Rose till Yngwie Malmsteen. Det blir allt ifrån attacker på fans och väktare, samt utskällningar av "fans", som gör bort sig i publiken, under pågående koncerter. Det blir helt enkelt snack om "Rockers Goes Wild"."

 • Avsnitt #15 - Festivalsommaren 2015

  16/01/2015 Duración: 35min

  "I det femtonde avsnittet av Hårdrock, kommer ni, as usual, få info om Januaris mest intressanta albumsläpp. Vi tar även tag i de största festivalsläppen som har släppts, so far. Det blir även info ang. priser på festivalpassen, vilka festivalpass som är mest prisvärda att åka till, samt att vi presenterar vårt nya segment "Nikko och Kaptenen slår ett slag för", där vi kommer snacka om band, organisationer etc, som ligger oss nära hjärtat. Mycket nöje!"

 • Avsnitt #14 Nyårsspecial

  27/12/2014 Duración: 47min

  "I årets sista avsnittet visar Nikko och Kaptenen upp lite bloopers från det gångna året och pratar kring dessa (och vilka missar vi lärt oss av). Vi pratar även om favoritminnen av det som har hänt under det första podcaståret och så pratar vi lite om framtiden och vad vi vill ska hända - med er hjälp. Sen till sist vill vi önska alla våra lyssnare ett gott nytt år!"

 • Avsnitt #13 Julspecial

  12/12/2014 Duración: 42min

  I dagens avsnitt förbereder Nikko och Kaptenen sig inför den stundande julen. Det blir en "topp 10"-lista av våra favoritjullåtar inom hårdrocken, Nikko tar sig an några (högst tveksamma) jul-"drinkar" och så pratar vi lite julklappar och tipsar om vad som bör ligga under granen på julaftons morgon. Sen avslutar Kaptenen med att presentera en underbar idé som han kokat ihop med en vän

 • Avsnitt #12 Taiwaz

  28/11/2014 Duración: 01h40s

  I avsnitt #12 bjuder vi på en full intervju/sit down, med medlemmarna i Uppsalabandet Taiwaz. Vi snackar om historien bakom bandet, mystiken kring legenden som är Taiwaz och deras kommande debutplatta "I am all". Det blir även mycket snack kring den stundande Europaturnén och mycket annat.

 • Avsnitt #11 Halloween

  13/11/2014 Duración: 54min

  I dagens avsnitt snackar Nikko och Kaptenen kring temat Halloween. Vi pratar om Shock rock, monster rock, band, låtar och musikvideor som passar in på Halloween. Som vanligt tar vi också upp nyheter och Kommande skivsläpp. Nikko talar även om vad han tycker om Texas Hippie Coalitions nya skiva Ride on.

 • Avsnitt #10 Slipknot

  24/10/2014 Duración: 45min

  I avsnitt #10 snackar vi albumsläpp och surrar lite kring de mest intressanta släppen som kommer under November månad. Både Jocke och Kaptenen har båda varit på varsin spelning och det blir snack om huvuddragen på gigen, egoism och gitarrsolon. Det blir också snack kring Slipknots nya platta "The Grey Chapter" och diskuterar lite om de nya bandmedlemmarna och vilka det kan vara som gömmer sig bakom maskerna. Sen spårar vi som vanligt ur och kommer helt från vad vi egentligen hade för oss att vi skulle snacka om.

 • Avsnitt #9 Hårdrock för en bättre värld

  25/09/2014 Duración: 39min

  I avsnitt #9 snackas det kring vad hårdrocken har/har haft att erbjuda vad gäller goodwill, välgörenhet, uppmärksammande av sjukdomar, missbruk och andra livsviktiga frågor. Vi diskuterar kring dessa sortens låtar, böcker, musikvideos och projekt som hårdrocksvärlden har skapat under de senaste 30 åren.

 • Avsnitt #8 Messenger och Inbreed open air

  12/09/2014 Duración: 58min

  I avsnitt #8, berättar Nikko och Kaptenen om deras vistelse på Inbreed open air och vad dom tyckte om den lilla gratis-festivalen. Fördelar, nackdelar och lite kring de band som var bäst. Vi har även intervjuat den kristna rockgruppen, Messenger, från Alunda. Och så avslutar vi med att svara på "lyssnarnas" frågor.

 • Avsnitt #7 - Inför Inbreed open air och en uppmaning till er lyssnare

  29/08/2014 Duración: 32min

  I dagens avsnitt pratar Nikko och Kaptenen om Uppsala festivalen Inbreed open air. Vi pratar om banden som kommer att spela under helgen och annan information som kan vara bra att veta inför festivalen. Det kommer också bli snack om diverse bra band som vi tycker att ni bör kolla upp. Och som avslutning så försöker vi nå ut till er lyssnare om hjälp.

 • Avsnitt# 6 Ænimus

  14/08/2014 Duración: 48min

  I avsnitt #6 så intervjuar Nikko och Kaptenen Skellefteå bandet Ænimus. Vi får höra om hur bandet startade, lite om deras projekt (såsom deras alldeles egna rockfest) och hur framtiden ser ut för de skäggiga grabbarna från de västerbottniska urskogarna. Nikko och Kaptenen snackar även om "Ænimusfest", Väsby Rock Festival och Skogsröjet. Och såklart bjuder vi också, som sig bör, på de mest intressanta albumsläppen under Augusti månad.

 • Avsnitt #5 Bromance och manliga drycker

  26/06/2014 Duración: 52min

  I avsnitt #5 får Nikko och Kaptenen sällskap av LifeR-sångaren Joakim Honkanen. Vi tar upp månadens skivsläpp, lär känna Jocke, pratar om manliga drinkar och konceptet bakom Bromance.

 • Avsnitt #4 Sommar, festival och skägg

  04/06/2014 Duración: 47min

  Sommar, festival och skägg Nu är det festivaltider och Sveriges mest legendariska festival, Sweden Rock, har precis kört igång och i avsnitt #4 tar Nikko och Kaptenen upp sommarens fetaste festivaler och vilka band, vi tycker, att ni ska gå och se på respektive festival. Vi snackar även om Juni månads mest intressanta albumsläpp samt tar upp några av hårdrockens bästa skägg och legenderna bakom skäggen.

 • Avsnitt #3 Kött, öl och Hårdrock

  22/05/2014 Duración: 39min

  Avsnitt #3 Kött, öl och Hårdrock I detta avsnitt snackar vi om något av det bästa med sommaren, Grillningen! Vad ska man ha på grillen, vad ska man dricka till och vad ska man lyssna på? Vi kommer att tipsa om recept både våra egna och lyssnarnas. Vi pratar om olika drycker, musik och självklart spårar vi även ur och pratar om annat. Allt detta tar vi upp och mycket mer.

 • Avsnitt #2 Album

  15/05/2014 Duración: 44min

  I andra avsnittet av Hårdrock med Nikko och Kaptenen, så pratar vi album. Vi snackar Texas Hippie Coalitions senaste platta "Peacemaker" och Saxons klassiker "Killing ground" och "Denim and leather". Vi tar också upp bra låtar samt olika coverarts och hur viktig snygga kompendier är för helheten kring ett album. Kaptenen ger en oväntad kärleksförklaring till Takida. Inte dagens Takida, utan det Takida som var innan de ens släppte sitt debutalbum när de släppte omixade, punkiga låtar direkt ifrån sin replokal. Och vi spårar såklart helt och börjar prata hårdrock i TV-spelsbranschen."

página 1 de 2