Sbs Romanian - Sbs In Limba Romana

Sinopsis

Listen to interviews, features and community stories from the SBS Radio Romanian program, including news from Australia and around the world. - Ascultati interviuri, materiale jurnalistice si comunitare in programul romanesc la Radio SBS, inclusiv stiri din Australia si din restul lumii.

Episodios

 • Mancare de confort si beneficii pentru sanatate

  Mancare de confort si beneficii pentru sanatate

  15/09/2020 Duración: 08min

  Nimic nu bate o raceala sau gripa mai bine decat o supa de pui facuta in casa.Numeroase studii stiintifice arata ca supa de pui, poata intr-adevar ajuta in recuperarea sau usurarea multor boli.

 • Ingrijirea pentru persoanele in varsta in perioada pandemiei Covid19 si extinderea platilor Jobkeeper

  Ingrijirea pentru persoanele in varsta in perioada pandemiei Covid19 si extinderea platilor Jobkeeper

  15/09/2020 Duración: 04min

  Creste presiunea asupra ministrului federal pentru îngrijirea persoanelor in varsta, Richard Colbeck, după ce Senatul a adoptat o moțiune prin care ii cere acestuia să ofere o explicație asupra crizei COVID-19 din sistemul pe care il coordoneaza.

 • SBS in limba romana - Buletin de stiri - 08-09-2020

  SBS in limba romana - Buletin de stiri - 08-09-2020

  08/09/2020 Duración: 12min

  SBS in limba romana - Buletin de stiri - 08-09-2020

 • Australia, oficial, in recesiune

  Australia, oficial, in recesiune

  08/09/2020 Duración: 06min

  Australia se afla oficial in recesiune economica, - prima în aproape trei decenii - și se așteaptă ca alți 400 de mii de angajati să-și piardă locurile de muncă de-acum si până la Crăciun. In timp ce guvernul a numit aceasta „recesiunea COVID”, opoziția afirma că va fi mai lungă și mai profundă decât e necesar, pentru ca stimulentul economic a fost lansat prea târziu și este retras, ori restrâns, prea devreme.

 • Foaie de parcurs pentru iesirea Victoriei din criza Covid-19

  Foaie de parcurs pentru iesirea Victoriei din criza Covid-19

  08/09/2020 Duración: 12min

  Premierul Victoriei, Daniel Andrews, a prezentat duminica o mult așteptată foaie de parcurs privind restricțiile Covid-19 in stat. In replica, grupurile de afaceri și-au exprimat îngrijorarea cu privire la deteriorarea si mai mare, atat a economiei locale cat si a celei nationale.

 • China close to becoming Australias largest source of tourists - China va deveni cel mai important partener turistic al Australiei

  China close to becoming Australia's largest source of tourists - China va deveni cel mai important partener turistic al Australiei

  04/09/2020 Duración: 06min

  China is set to overtake New Zealand as Australia's number one source of tourists, in a year of record international visits to our shores. Last year saw international tourism increase by 11 per cent. The industry is confident of further growth, but says the government needs to play its part. - China este pe cale sa depaseasca Noua Zeelanda pentru a deveni tara din care provin cei mai multi turisti ce viziteaza Australia. Anul trecut industria turistica a inregistrat o crestere de 11 la suta, ceea ce reprezinta un record in materie. Principalii operatori sunt multumiti de tendinta, dar se asteapta ca guvernul sa-i sprijine in continuare.

 • Anti-inflammatory drugs ineffective for back pain, study says - Medicamentele pentru dureri de spate s-ar putea dovedi ineficiente

  Anti-inflammatory drugs ineffective for back pain, study says - Medicamentele pentru dureri de spate s-ar putea dovedi ineficiente

  04/09/2020 Duración: 03min

  An Australian study has concluded popular non-steroidal anti-inflammatory drugs have little impact on lower back and neck pain. Researchers say patients taking the drugs are also more likely to develop heart and stomach issues. - Un recent studiu desfasurat in Australia a ajuns la concluzia ca medicamentele anti inflamatoare care nu contin steroizi joaca un rol prea putin important in tratarea durerilor de spate si gat. In plus, cercetatorii au stabilit ca persoanele care iau aceste medicamente sunt mai susceptibile la a dezvolta probleme cu inima sau stomacul.

 • What makes us Australian? - Ce inseamna sa fii australian?

  What makes us Australian? - Ce inseamna sa fii australian?

  04/09/2020 Duración: 03min

  It's a question this country never stops asking -- what makes someone truly Australian? A new survey has found most Aussies don't care whether Australians were born overseas. It's a view widely shared in other countries despite a recent rise in nationalist and anti-migrant sentiment. - Exista o intrebare la care aceasta tara nu inceteaza sa caute raspunsul: ce inseamna a fi cu adevarat australian? Cel mai recent sondaj de opinie a relevant ca cei mai multi australieni nu pun foarte mult accent pe locul in care s-au nascut concetatenii lor. E interesant ca acelasi sentiment si l-au exprimat si oamenii din alte tari care au cunoscut o recrudescenta a nationalismului.

 • Paradise Papers and Australia - Paradise Papers si Australia

  Paradise Papers and Australia - Paradise Papers si Australia

  04/09/2020 Duración: 06min

  A huge global leak of financial documents has exposed the tax affairs of a host of wealthy people and large multinational companies, including some that operate in Australia. The documents, dubbed the Paradise Papers, reveal how powerful people, including the Queen, secretly invest vast amounts of money in offshore tax havens like Bermuda. The millions of papers were obtained by a German newspaper and shared with the International Consortium of Investigative Journalists. - O imensa scurgere de informatii financiare a expus afacerile unora dintre cei mai bogati oameni din lume, precum si a unor largi corporatii multinationale, inclusiv unele care opereaza in Australia.Documentele, numite Paradise Papers, dezvaluie cum bogatii omenirii, inclusiv Regina Marii Britanii au investit secret sume uriase de bani in paradisuri fiscale, cum ar fi Bermuda. Milioanele de documente au fost obtinute de un ziar german, care le-a transmis mai departe Consortiului International al Jurnalistilor de Investigatii, cel care a

 • Interview with Romanian tenor Teodor Ilincai (Part 2) - Interviu cu tenorul roman Teodor Ilincai (ultima parte)

  Interview with Romanian tenor Teodor Ilincai (Part 2) - Interviu cu tenorul roman Teodor Ilincai (ultima parte)

  04/09/2020 Duración: 12min

  Internationally well-known Romanian tenor Teodor Ilincai made his Australian debut at Sydney Opera in Tosca by Giacomo Puccini. - Una din vocile de aur ale operei romanesti, tenorul Teodor Ilincai, a debutat pe scena Operei din Sydney in rolul principal masculin din opera Tosca de Giacomo Puccini.

 • SBS in limba romana - Buletin de stiri - 01-09-2020

  SBS in limba romana - Buletin de stiri - 01-09-2020

  01/09/2020 Duración: 15min

  SBS in limba romana - Buletin de stiri - 01-09-2020

 • Semne de avertizare a unui atac de cord

  Semne de avertizare a unui atac de cord

  01/09/2020 Duración: 08min

  Aveti idee de cat de sanatoasa va e inima? Merita sa cunoastem raspunsul, avand in vedere ca bolile cardiace reprezinta principala cauza a mortalitatii in Australia.

 • Ingrijirea pentru persoanele in varsta in perioada pandemiei Covid19

  Ingrijirea pentru persoanele in varsta in perioada pandemiei Covid19

  01/09/2020 Duración: 10min

  Sectorul de îngrijire a batranilor, in special in Victoria se lupta de mai mult timp cu cu infecțiile de coronavirus, ceea ce a dus la numeroase decese. Există numeroase lecții pentru familiile disperate atunci când iau în considerare îngrijirea rezidențială a rudelor in varsta, în acesta perioada dificila.

 • SBS in limba romana - Buletin de stiri - 25-08-2020

  SBS in limba romana - Buletin de stiri - 25-08-2020

  25/08/2020 Duración: 11min

  SBS in limba romana - Buletin de stiri - 25-08-2020

 • Delicii culinare radiofonice - Urda de stana

  Delicii culinare radiofonice - Urda de stana

  25/08/2020 Duración: 07min

  Ileana Stan cu povestile si retetele ei minunate: astazi, urda de stana.

 • Vaccin impotriva coronavirusului

  Vaccin impotriva coronavirusului

  25/08/2020 Duración: 08min

  Ministrul federal al sănătății, Greg Hunt afirma că un potential vaccin anti-Covid19 ar putea să fie disponibil publicului până anul viitor, dar, cu multe țări care deja si-au asigurat contracte cu companii din întreaga lume, opoziția sustine că guvernul s-a trezit cam tarziu.

 • SBS in limba romana - Buletin de stiri - 18-08-2020

  SBS in limba romana - Buletin de stiri - 18-08-2020

  18/08/2020 Duración: 16min

  Buletin de stiri Radio SBS - 18-08-2020

 • Tehnologie pentru fiecare: masti Covid19, televizoare transparente si vesti rele pentru utilizatorii telefoanelor mobile Android

  Tehnologie pentru fiecare: masti Covid19, televizoare transparente si vesti rele pentru utilizatorii telefoanelor mobile Android

  18/08/2020 Duración: 08min

  Daniel Manu discuta despre masti Covid19, televizoare transparente si telefoane mobile Android

 • Flexibilitate la locul de munca in perioada pandemiei Covid19 pentru persoanele cu dizabilitati

  Flexibilitate la locul de munca in perioada pandemiei Covid19 pentru persoanele cu dizabilitati

  18/08/2020 Duración: 05min

  Pandemia Covid-19 a fortat milioane de australieni sa treaca de la munca la serviciu, la cea de acasa, insa pentru persoanele cu dizabilitati, trecerea era de mult asteptata, munca de la serviciu fiind o bariera majora pentru aceasta categorie de persoane.

 • SBS in limba romana - Buletin de stiri - 11-08-2020

  SBS in limba romana - Buletin de stiri - 11-08-2020

  11/08/2020 Duración: 12min

  Buletin de stiri - Radio SBS - 11-08-2020

página 1 de 11

Informações: